Festivalorganisatoren tevreden over programmatie en opkomst

(belga) - Seat Beach Rock strikte David Bowie, de eerste editie van TW Classic met Bryan Adams was een topper, Iggy Pop speelde Tienen plat op Suikerrock. De organisatoren van de zomerfestivals stellen unaniem dat nooit eerder de programmatie van hun festivals zo goed was, wat zich vertaalde in een massale opkomst.

Juli was geen weerkundig hoogstandje, maar dat hield weinig Belgen tegen een festivalweide aan te doen. Beach Rock klopte zijn eigen record met het optreden van David Bowie: meer dan 50.000 fans zakten op 7 juli af naar de Wellingtonrenbaan in Oostende. De Gentse Feesten klopten af op zowat 1,5 miljoen bezoekers, een persoonlijk record. Bryan Adams, Joe Cocker, Zucchero en andere oude rotten lokten op 14 juli 60.000 liefhebbers naar de weide van Werchter.

Ook bij de organisatoren van Rock Werchter klinkt een gelijkaardig lied. "Het weer heeft weinig invloed op de smaak van muziekliefhebbers. Als ze een zanger, zangeres of groep willen zien, dan komen ze, ongeacht het weer".

De maand augustus kondigt zich alvast aan met een mooier weerplaatje. Volgend weekend staat het traditionele folkfestival in Dranouter op het programma. "We proberen de laatste jaren meer dan zuivere folkmuziek te brengen", aldus de organisatoren. Een trend die positief blijkt, want nu al zijn meer toegangskaarten verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Toppers K's Choice, Ozark Henry en Ray Davis sieren dan ook de podia in Dranouter.

Traditioneel sluit de Belgische festivalzomer af met Pukkelpop in het Limburgse Kiewit. Het driedaagse festival van de alternatieve muziek pakt uit met toppers als Guns 'n Roses, Underworld, The Breeders en - meer bij de tijd - de Nederlandse Junkie XL. Benieuwd of het record van 110.000 festivalgangers in 2001 dit jaar geklopt wordt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud