Folklorefestival Schoten dit jaar in nieuwe evenementenhal

(belga) - Het Wereldfestival van Folklore Schoten (WFS) vervangt voor haar 45ste editie, van 11 tot 18 juli, de klassieke festivaltent door een evenementenhal. De hal zal 50 op 40 meter meten en 12,50 meter hoog zijn. Doordat er geen palen staan, worden er tribunes geplaatst, wat volgens de organisatoren de zichtbaarheid voor de toeschouwers aanzienlijk zal vergroten.

De organisatoren hebben dit jaar niet alleen geïnvesteerd in infrastructuur: door de huidige economische crisis wordt het steeds moeilijker om groepen uit verre continenten naar Europa te halen. Om de kosten te drukken organiseert het WFS dan ook voor het eerst de volledige Europese toernee van een buitenlandse groep, met name van een groep uit het Paaseiland.

Voor deze nieuwe aanpak betaalt het WFS het nodige leergeld. Samen met de investering in infrastructuur zorgt dat voor een aardig kostenplaatje. Volgens voorzitter Marcel Vervoort neemt het WFS "nodige beredeneerde risico's". "Het 45ste festival zal een zeer belangrijk festival voor de toekomst zijn," aldus Vervoort. Nieuw dit jaar is dat geïnteresseerden nu ook via het internet kunnen boeken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud