Advertentie
Advertentie

Gentse Handelsbeurs breidt eigen platenlabel uit

(belga) - De Handelsbeurs, een Gentse concertorganisator, bouwt dit jaar zijn cd-collectie "Ha'Records" verder uit. Dat gebeurt met onder meer muziek van Thou, Catherine Delasalle en Tom Wolf.

De eersteling van het label bevatte live-fragmenten uit de productie Metamorf!, waarmee de Handelsbeurs in het najaar van 2002 zijn eerste gasten verwelkomde in het gerenoveerde pand aan de Gentse Kouter. Dit jaar zit er pop en rock tussen de nieuwe cd's.

Sinds de opening van de Handelsbeurs zijn onder het label "Ha'Records" al vier cd's verschenen: naast Metamorf! ook een cd van Oblomow, de groep rond Eva De Roovere en Gerry De Mol, een derde plaat van de Vlaamse folkgroep Fluxus en een aantal partituren hedendaagse klassieke muziek uitgevoerd door Frederik Croene.

"Ha'Records" brengt muziek uit die ook geprogrammeerd wordt in de Handelsbeurs. De muziek op de cd's is wel niet in de eigen studio's opgenomen. De bedoeling is om de artiesten te steunen bij de opnames.

"Ha'Records" brengt dit jaar opnieuw een vijftal cd's uit. Deze maand nog is er het debuut van het Oost-Vlaamse "Bal des Boiteux", instrumentale muziek met folkroots en geproduceerd door Stef Kamil Carlens. Op 7 februari verschijnt "I like girls in Russia" van de Gentse groep Thou. Tegen mei wordt een album van de Franse chansonnière Catherine Delasalle verwacht. De Gentse singer-songwriter Tom Wolf krijgt ook een full-cd, met instrumentale ondersteuning en backing vocals van An Pierlé.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud