Gunther Broucke wordt intendant Vlaams Radio Orkest

(tijd) - Gunther Broucke wordt de nieuwe intendant van het Vlaams Radio Orkest en het Vlaams Radio Koor (VRO-VRK). Broucke was sinds midden vorig jaar 'intendant ad interim'. Daarnaast is Peter Gistelinck aangesteld als 'sales- en marketingdirecteur', een nieuwe functie bedoeld om orkest en koor beter bekend te maken bij het brede publiek.

Gunther Broucke was voorheen ook artistiek directeur van het Vlaams Radio Orkest en het Vlaams Radio Koor. Peter Gistelinck was onder meer zakelijk directeur van het ensemble 'Le Concert Spirituel' van Hervé Niquet in Parijs en van 'I Solisti del Vento'.

Broucke krijgt versterking van Peter Gistelinck. 'Ik ben de algemene directeur, maar ik zal mij vooral bezighouden met het maken van artistieke keuzes. Peter Gistelinck moet ons meer bekendheid geven en de ticketverkoop voor onze concerten verhogen. We zijn bezig met artistiek goede producties, maar te weinig mensen weten dat', verklaart Broucke.

In een eerste reactie zegt Jean-Paul Van der Vurst van ACV-Cultuur verheugd te zijn dat de raad van bestuur van VRO-VRK is ingegaan op het voorstel van het gemeenschappelijk vakbondsfront om tegen eind februari een nieuwe intendant aan te stellen. 'Er is nu zelfs sprake van een constellatie met Gunther Broucke, die aanvaardbaar was voor de vakbonden', besluit Van der Vurst.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud