Herman van Veen in de kijker op Nekka-Nacht 2005

(belga) - De Nederlandse zanger-cabaratier Herman van Veen is de centrale gast tijdens de Nekka-Nacht van 2005. Naast hem zullen onder meer ook Willem Vermandere, Paul van Vliet en Kommil Foo aantreden. Dat laat de organisator, de Stichting voor Vlaamse Creatie, woensdag weten.

Herman van Veen kwam in 1965 in de schijnwerpers te staan. In 2005, exact veertig jaar later, is hij de centrale gast op de twaalfde Nekka-Nacht. 'Kiezen voor Herman van Veen in een betonnen Antwerpse Sportpaleis is opnieuw een gewaagde keuze', stelt artistiek coördinator Koen Huygebaert. 'Maar met de centrale gast van de vorige Nekka-editie hebben we echter bewezen dat het wel degelijk kan om de muzikale veelzijdigheid uitgebreid tot zijn recht te laten komen, mede door de enorme inspanningen die wij ons getroosten om de klank optimaal te maken.'

Naast van Veen, die wordt bijgestaan door vijf kinderkoren, is er op de Nekka-Nacht ook plaats voor jonge talenten. Zo zijn er de Zuid-Afrikaanse zangeres-cabaretière Karin Hougaard, de Nederlander Daniel Loues en de Vlaamse talenten Eva De Roovere & Gerry De Mol. Zij worden vervoegd door oude rotten in het vak zoals Willem Vermandere, Paul van Vliet en Kommil Foo.

Nekka-Nacht 2005 is op vrijdag 18 maart in het Antwerpse Sportpaleis. Meer informatie is te vinden op www.nekka.be .

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud