Honderdduizend bezoekers voor Suikerrock

Het driedaagse Tiense stadsfestival Suikerrock heeft dit jaar circa 100.000 bezoekers gelokt, wat ongeveer evenveel is als het recordcijfer van 2001. Na de 30.000 concertgangers op vrijdag en de 40.000 bezoekers op zaterdag trokken zondag opnieuw zo'n 30.000 mensen naar het festivalgebeuren, dat naast muziek op drie podia nog heel wat randanimatie voor jong en oud bood.

Op de Grote Markt, waar het hoofdpodium opgesteld stond en waar in tegenstelling tot de andere podia een toegangsprijs van 5 euro betaald moest worden, stroomde de massa zondag - wellicht door de hitte - pas rond 19 uur toe voor het optreden van Matt Bianco. Het aantal betalende toeschouwers beliep omstreeks 21 uur zo'n 18.000. Zondagavond speelden ook nog Raymond van het Groenewoud en Level 42.

Zaterdag daagden volgens de organisatoren zo'n 40.000 mensen op voor de tweede dag van het Tiense stadsfestival. Toppers op het hoofdpodium op de Grote Markt waren zaterdagavond achtereenvolgens Monza van Stijn Meuris, Bomfunk Mc's uit Finland en daarna rocklegende Iggy Pop, die allen voor een door het publiek zeer gesmaakt optreden zorgden. Ondanks de grote toeloop in het festivalcircuit dat zich in de Tiense binnenstad uitstrekt tussen de Grote Markt en de Veemarkt had de lokale politie omstreeks middernacht naar eigen zeggen nog steeds weinig om handen gehad. De hulpdiensten hadden zich tot dan toe vooral moeten bekommeren om mensen die bevangen door de hitte waren flauwgevallen. Niemand moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd.

Op de eerste dag waren volgens de organisatoren al zo'n 30.000 mensen naar het festival afgezakt. Op het hoofdpodium op de Grote Markt concerteerden vrijdagavond Casablanca Circus, Les Truttes en tot slot Clouseau. Het optreden van Clouseau werd bijgewoond door 24.000 betalenden. Op dat ogenblik liepen er elders op het festivalcircuit naar schatting nog eens 6.000 personen rond.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud