Advertentie
Advertentie

Italiaanse premier Berlusconi brengt cd uit

(belga) - In een Milanese nachtclub is woensdag een cd met veertien lovesongs geschreven door de Italiaanse premier Silvio Berlusconi (foto: epa) voorgesteld aan de pers. Het album, dat de titel "Meglio 'na canzone" ("een liedje is beter") draagt, ligt vrijdag in de Italiaanse platenzaken. De premier, die momenteel druk in de weer is het parlement zijn pensioenhervormingen en nieuwe budget te laten goedkeuren, woonde de voorstelling niet bij.

Berlusconi, die in zijn jonge jaren nog heeft gezongen op cruiseschepen, schreef de nummers in zijn eigen Napolitaanse dialect in samenwerking met liedjesschrijver Rino Giglio en gitarist Mariano Apicella.

"Ik zou graag willen dat "Meglio 'na canzone' een succes wordt" zei Apicella in de Italiaanse krant 'Il Corriere della Sera'. De 40-jarige Apicella, die geboren werd in Napels, was onbekend tot hij twee jaar geleden de premier ontmoette in een hotel in Napels. "Die ontmoeting heeft mijn leven voorgoed veranderd", zegt Apicella.

Sindsdien treedt Apicella op regelmatige basis op voor buitenlandse staatshoofden en andere Italiaanse hooggeplaatsten in Berlusconi's Italiaanse residenties.

"Hij is erg intens en overdreven nauwgezet", antwoordt Apicella op de vraag naar Berlusconi's kwaliteiten als liedjesschrijver. "Een liefhebber van de perfectie. Wanneer ik twijfel aan zijn teksten, weet hij me telkens opnieuw te overuigen van zijn gelijk".

De vervollediging van het album, waarop Apicella de zang voor zijn rekening neemt, nam twee jaar in beslag. De cd moest normaalgezien al vorig jaar met Kerstmis in de rekken liggen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud