Ivan Heylen, Arid, The Chieftains en Sioen op Folkfestival Dranouter

(belga) - De 30ste editie van het muziekgebeuren in het West-Vlaamse dorpje Dranouter vindt plaats op 6, 7 en 8 augustus. Naast de hoofdacts worden ook het Antwerpse wereldmuziekgezelschap Think of One, folkgroep Troissoeur, het Braziliaans-Nederlandse combo Zuco 103, Venus in Flames, The Island Girls en Durango aangekondigd.

In de grote concerttent, de kleine concerttent, de club- en danstent en de theatertent treden bekende en minder bekende namen op. Kleppers als Arid en The Chieftains uit Ierland staan naast minder grote namen zoals bijvoorbeeld Moya Brennan (ex-Clannad), de oudere zus van Enya. Een verrassing is de programmatie van Ivan Heylen (foto belga) , journalist, tv-figuur en in de jaren '70 nog protestzanger ('De Wilde Boerendochter', 'De Werkmens').

Het Folkfestival maakt er sinds enkele jaren een traditie van om pop, folk en wereldmuziek door elkaar te programmeren. Om het hoofd boven water te houden, worden nieuwe groepen naast groepen geplaatst die hun degelijkheid al bewezen hebben, zodat grote namen naast compleet onbekend talent staan.

De voorverkoop voor het Folkfestival Dranouter start op 3 mei. Meer info op folkdranouter.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud