Jazz Hoeilaart wordt aangevuld met compositiewedstrijd

(belga) - In de marge van de 24ste editie van Jazz Hoeilaart wordt op vrijdag 27 september in Den Bosuil in Overijse voor het eerst de Brussels Jazz Ochestra International Composition Contest Jazz gehouden, een wedstrijd voor big band composities die voorbehouden is aan deelnemers jonger dan 40.

Jazz Hoeilaart en het Brussels Jazz Orchestra ontvingen voor deze wedstrijd 19 inschrijvingen. Hieruit werden 5 finalisten geselecteerd afkomstig uit Zwitserland (2), Spanje, Canada en Zweden. Hun composities zullen op 27 september vertolkt worden door het Brussels Jazz Orchestra waarna een jury de winnaar zal aanduiden. Deze kan rekenen op een prijs van 2000 euro. De compositie zal ook worden opgenomen op de compilatie-cd van Jazz Hoeilaart 2002.

Voor de traditionele wedstrijd voor jazz-orkesten met muzikanten jonger dan 30 liepen 62 inzendingen binnen uit 16 landen waaruit 8 finalisten werden aangeduid. Deze zijn afkomstig uit België (2), Finland (3), Nederland, VS en Noorwegen (elk 1). Een internationale jury zal hun optredens op 28 en 29 september in Den Bosuil te Overijse beoordelen. Sabam selecteerde voor het verplichte Belgisch werk dit jaar composities van Dirk Schreurs, Marc Matthijs en Bart Quartier.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud