Jazz krijgt permanent huis in New York

(belga) - Jazz, de unieke muziekvorm die voortspruit uit de Afro-Amerikaanse cultuur, krijgt haar eerste permanente thuis in de VS. Op 25 oktober worden in het New Yorkse Lincoln Center immers voor het eerst de deuren geopend van het 128 miljoen dollar kostende complex 'Jazz at Lincoln Center'.

Wynton Marsalis, de bekende Amerikaanse jazzmuzikant die wereldwijd erkend wordt als een geniaal trompettist, zal het eerste concert geven in het gloednieuwe complex vlakbij Central Park. De 43-jarige Marsalis is tevens artistiek directeur van het centrum.

Het Lincoln Center, New Yorks meest vermaarde kunstcentrum, kreeg drie nieuwe galerijen die zowel voor jazz- als voor meer klassieke muziekevenementen gebruikt zullen worden.

Eén van de theaters is een klein café waar elke avond jazzconcerten zullen gehouden worden, net zoals in de jazzclubs die bekend geworden zijn in de hele VS.

Al meer dan 3.500 mensen hebben een abonnement genomen voor de jazztempel. Op die manier hopen de inititiefnemers meer dan 1,5 miljoen dollar uit ticketverkoop te verdienen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud