Jazzweek in Dendermonde herdenkt New Orleans

(belga) - In Dendermonde wordt tussen 6 en 13 mei een New Orleans Jazz week georganiseerd. Tijdens de openingsavond wordt een benefiet-cd voorgesteld, waarvan de opbrengst naar de door de orkaan Katrina getroffen inwoners van de gelijknamige Amerikaanse stad gaat. Op de cd staan nummers die allemaal live werden opgenomen in de Dendermondse Honky Tonk Jazzclub.

Wendell Brunious (USA) bijt op zaterdag 6 mei in de jazzbunker de spits af, samen met het huisorkest The New Orleans Roof Jazzmen. Op woensdag 10 mei spelen op dezelfde plek Ilias Scotch & Moe Bass.

Op zondag 7 mei staat Norbert Detaeye op het podium in het gotische stadhuis voor een gospelconcert en op vrijdag 12 mei is er een jazzgalaconcert met PDM big band.

De zaterdag daarop kan iedereen op de Grote Markt gratis luisteren naar Milk Cream & Alcohol, The New Orleans Train Jazzband, The Jeggpap Jazzband en The New Orleans Roof Jazzmen. Wendell Brunious (trompet) en Freddie Lonzo (trombone), allebei uit de stad waar het de hele week rond draait, zijn special guests.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud