Kabinet Cultuur betreurt beslissing

Het kabinet van Vlaams minister van Cultuur Paul Van Grembergen betreurt de beslissing van een Brugse rechter om het Cactusfestival een fikse boete op te leggen wegens geluidsoverlast. Dat heeft Frederik Leyts, woordvoerder van de minister, donderdag meegedeeld.

"Het Brugse festivalgebeuren geeft kleur aan de Vlaamse cultuur en komt nu op de helling te staan. Dat moet voorkomen worden", zegt hij in een reactie op het vonnis. Het kabinet van minister Van Grembergen, die momenteel in het buitenland verblijft, juicht het beroep dat de festivalorganisatoren zullen aantekenen, toe. "We betwijfelen namelijk of de rechter in beroep tot dezelfde conclusie zal komen. Het is behoorlijk vreemd dat de rechter in eerste aanleg blijkbaar andere normen heeft gehanteerd dan deze opgenomen in de milieuvergunning", aldus Leyts.

De woordvoerder wil wel het arrest afwachten en geen overhaaste conclusies trekken over eventuele gevolgen. "Ik geloof niet dat dergelijke gerechtelijke uitspraken de norm worden voor evenementen", zegt hij. "Indien dit wel het geval zou blijken, is de uitspraak van woensdag een gevaarlijk precedent".

20026299

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud