Advertentie

Khaled zingt op kerstconcert Vaticaan

De Algerijnse sterzanger Khaled treedt dit jaar samen met artiesten uit de hele wereld op zaterdag 13 december op tijdens het kerstconcert van het Vaticaan, meldden verscheidene katholieke persagentschappen. Normaal gezien woont paus Johannes Paulus II het concert bij.

Het optreden van Khaled is volgens waarnemers bijzonder opvallend omdat de Algerijnse zanger moslim is. Op het programma staan kerstliederen, maar de deelnemende artiesten brengen ook liedjes uit hun eigen land, aldus de organisatoren.

Khaled staat bekend als de Algerijnse koning van de raï. In zijn recente muziek versmelt hij dit genre met funk, hiphop en jazz. Zijn bekendste nummers zijn 'Didi' en 'Aïcha'. Khaled werd geboren in 1960 in Oran. Eind jaren zeventig werd hij een grote raï-ster in Algerije. In 1986 week hij uit naar Frankrijk. In zijn teksten klaagt hij intolerantie en radicalisme aan, en bezingt hij de geneugten van de liefde en de alcohol. Het kerstconcert van het Vaticaan wil een boodschap van vrede uitdragen. De opbrengst wordt gebruikt voor de bouw van kerken in de buitenwijken van Rome.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud