Les Nuits Botanique kiest voor muzikale verrassingen en nieuw talent

(belga) - De organisatoren van Les Nuits Botanique hebben dit jaar een affiche samengesteld met een veertigtal concerten en meer dan honderd artiesten. De headliners van het festival moeten niet zozeer in de alom bekend klinkende namen worden gezocht, maar eerder in de sfeer van muzikale verrassingen en ontdekkingen, zeiden Georges Dumortier en Paul-Henri Wauters, respectievelijk de directeur en algemeen coördinator van Les Nuits, donderdag op een persconferentie. Het muziekfestival vindt plaats van 28 april tot 7 mei.

Het speelt zich af op twee locaties, in de Botanique en in het Koninklijk Circus. Op 28 april bijten de Amerikaanse indie-rockers van Calexico samen met Iron & Wine de spits af in het Koninklijk Circus. Elk groep zal in haar eigen bezetting spelen en daarna verenigen ze zich om samen een performance neer te zetten.

Nieuwe artiesten die tijdens Les Nuits Botanique op het podium staan zijn onder meer My Latest Novel, Spinto Band, Hush Puppies en Anais. Er is speciale aandacht voor Belgische artiesten en producties, zowel uit Vlaanderen, Brussel als Wallonië. Onder meer Flexa Lyndo, Daau, Zita Swoon en An Pierlé en White Velvet komen langs.

"We merken de laatste tijd een grotere aandacht voor live-optredens. Artiesten komen zelf bij ons aankloppen met creatieve ideeën en projecten. Veel artiesten komen met heel aparte, eigenzinnige voorstellen langs", aldus Paul-Henri Wauters. Hij noemt onder meer Stuart A. Staples, Camille, Zita Swoon en Howe Gelb. Die laatste staat op de slotavond met een gospelkoor op het podium.

Een van de speciale projecten tijdens Les Nuits Botaniques is "De Fnac-avond", waarbij een ticket van 21 euro (18 euro in vvk) toegang biedt tot elf concerten, met onder meer Flexa Lyndo, Spinto Band en Stuart A. Staples van Tindersticks.

Het festival sluit af met een uniek orgelproject, dat "Spire" werd gedoopt. Aan de hand van orgelmuziek wordt de spirituele weg van de geluidswereld tijdens de verschillende eeuwen bewandeld. Dit project werd opgezet in samenwerking met het prestigieuze Engelse label Touch and Go. Het concert vindt plaats in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel.

Meer info over Les Nuits Botanique is te vinden op www.botanique.be .

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud