Advertentie

Luciano Pavarotti: Popsongs zijn als opera-aria's

(belga) - De Italiaanse tenor Luciano Pavarotti (57) ziet popsterren als Ricky Martin, Eric Clapton of Elton John als waardige opvolgers voor de grote operacomponisten van de negentiende eeuw.

"Wat is het verschil tussen een aria van Donizetti en een geslaagde popsong", vroeg Pavarotti zich woensdag af ten aanzien van journalisten in Berlijn. Hij neuriede daar een melodie van zijn landgenoot bij.

Hedendaagse componisten van zogenaamd ernstige muziek zijn niet meer in staat stukken te schrijven voor stemmen als de zijne. "Dat klinkt allemaal vals", aldus de sterzanger.

Pavarotti zal deze zondag in Berlijn aantreden als Mario Cavaradossi in Puccini's opera 'Tosca'. Het is trouwens de enige keer dit jaar dat de tenor in Duitsland optreedt. Pavarotti zal begeleid worden door de Amerikaanse soprane Carol Vaness, die de rol van Floria Tosca vertolkt. De 2.000 plaatsen zijn al sinds maandag uitverkocht. Het is 15 jaar geleden dat Pavarotti nog in Berlijn optrad.

Zijn nieuwe CD is volledig opgedragen aan de popmuziek, zegt Pavarotti, die tot hij zich terugtrekt van de planken in het seizoen 2005/2006, wereldwijd op tournee wil gaan.

Hij wil overigens zijn stem sparen en slechts af en toe optreden. "Ik ben geen fanaat van optredens, de stem van een tenor is zeer gevoelig", zei de zanger die naar schatting sinds het begin van zijn carriere, in 50 jaar tijd, wel 4.000 keren heeft opgetreden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud