Musicus Bart Bracke plots overleden

(belga) - Donderdagochtend is musicus Bart Bracke onverwacht overleden ten gevolge van een hartaanval. Hij was 42 jaar, vader van twee zonen, David en Peter, en partner van musicalactrice en zangeres Kirsten Cools.

Bracke begon zijn carrière als piepjonge pianist in het Theater Arena in Gent om daarna, in 1985, de eerste muzikale leider te worden van de musicalafdeling van het KBvV in Antwerpen. Als componist/muzikaal directeur ging hij vervolgens naar het Koninklijk Jeugdtheater van Antwerpen.

Ook in Nederland stond Bracke in voor een aantal musicalproducties, onder andere 'West Side Story' en 'Joseph and The Amazing Technicolor Dreamcoat'. Met Jan Leyers, Sofie, Marc Meersman, Chris Van Tongelen en vele andere collega's bracht hij 'Jesus Christ Superstar' in Vorst Nationaal.

Bracke was de vaste pianist van Madame de Coeur Brisé en maakte samen met David Verbeeck de in 2001 tot beste musical van het jaar uitgeroepen productie "Niet Alle Bloemkolen Zijn Wit".

Momenteel werkte Bracke aan een nieuwe musical met tekstschrijver Erik Strielemans en repeteerde hij met de zangers voor de benefietavond van Bob Benny.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud