Muzikale zoektocht centraal op 17de Audi Jazz

(belga) - Het Audi Jazz festival brengt dit najaar weer zowat 60 concerten doorheen het ganse land. De rode draad door deze 17de editie is de "Jazz Odyssea", de muzikale ontdekkingstocht van de jazzmuzikant naar steeds andere expressievormen. Bovenaan de affiche staan Gilberto Gil (foto: Isopress), Richard Gallian, Herbaliser en Maceo Parker.

Toeval of niet, het festival start op 6 oktober, dezelfde dag dat de Belgische astronaut Frank Dewinne aan zijn ruimtevlucht "Odissea" begint. Ook Audi Jazz moet volgens de organisatoren een odyssee worden en het avontuurlijke van de Jazz naar boven brengen. De affiche heeft dan ook aandacht voor experiment (Barry Adamson, Herbaliser, Flath Earth Society, Blindman) en jong talent (Jason Moran), zonder de gevestigde waarden uit het oog te verliezen.

Voor elk wat wils dus op deze 17de editie, te beginnen met de fans van de sax: de onvermoeibare Maceo Parker, Steve Coleman en Chico Freeman zijn slechts een greep uit het aanbod. Ook de Belgische saxofonist Ben Sluys (met nieuwe cd "Flying circles") en de Nederlander Jasper Blom zijn van de partij.

Heel wat artiesten komen dit jaar uit Latijns-Amerika. Bovenaan natuurlijk Gilberto Gil, met een project gewijd aan Bob Marley. Verder zijn er nog de Cubaanse pianist Omar Sosa, de Argentijnse zangeres Claudia Acuna en de Braziliaanse jonge zanger Moreno Veloso. De Franse accordeonvirtuoos Richard Galliano brengt muziek van zijn mentor Astor Piazzola.

Twee van de beste jazzgitaristen komen hun cd voorstellen: John Scorfield met zijn project "Uberjam" (mengeling van jazzrock, funk en swing) en Philippe Catherine met zijn nieuwe CD "Summer Night". Catherine viert zijn 60ste verjaardag met zijn vast kwartet en met een reeks gastmuzikanten.

Het Audi Jazz festival loopt van 6 oktober tot 23 november. Meer info is er op www.audijazz.be of op 0900-00565

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud