Advertentie

Nieuwe functie voor Philippe Herreweghe in Saintes

De Belgische dirigent Philippe Herreweghe is benoemd tot artistiek directeur van het ontmoetingscentrum 'l'Abbaye-aux-Dames' van Saintes, in het zuid-westen van Frankrijk. Herreweghe was twintig jaar lang artistiek directeur van het festival 'Acad?mies musicales' van Saintes. In die functie wordt hij opgevolgd door Stephan Maciejewski.

"Mijn agenda was te druk bezet geworden. Ik had gedurende het jaar te weinig tijd om nog langer nieuwe talenten te zoeken. Dit jaar ben ik heel gelukkig dat ik alleen nog muziek maak. Ik ben voor alles een muzikant", zegt hij aan het Franse persbureau AFP.

"In het ontmoetingscentrum is het vandaag vooral van belang om jongeren te vormen voor de toekomst. De abdij is daarvoor een ideale ontmoetingsplaats", aldus Herreweghe.

De Belgische dirigent zegt tevreden te zijn dat de 'Acad?mies musicales' niet in routine vervallen zijn. Herreweghe speelt vandaag in tal van landen. "Ik heb vandaag de kans om de muziek te kiezen die ik wil vertolken in heel goede omstandigheden", zegt hij.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud