Organisatoren en hulpdiensten tevreden

(belga) - Organisatoren en hulpdiensten blikken bijzonder tevreden terug op het rustig, doch sfeervol verloop van de voorbije 29ste (volgens sommigen 30ste, nvdr) editie van Rock Werchter. De uitstroom van de circa 60.000 kampeerders uit Werchter is maandag volop aan de gang, wat aanleiding geeft tot de traditionele kilometerslange files. Het vervoer met Lijnbussen vanuit Werchter naar Leuven en verder naar de provinciehoofdsteden loopt zeer vlot.

"Dit was een zeer mooie editie, zowel op het vlak van muziek als van ambiance op het terrein. Het festival raakte louter op basis van het muzikaal aanbod uitverkocht, wat betekent dat er vooral mensen voor de muziek kwamen en minder zoals de voorbije jaren om, bij wijze van spreken, enkel te drinken", zei organisator Herman Schuermans. De muzikale hoogtepunten waren voor Schuermans Radiohead, REM, Arno en Coldplay.

Ook burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar, die instond voor de coƶrdinatie van de hulpdiensten, is een tevreden man. "Voor mij was dit qua sfeer een zuiderse Rock Werchter met prachtig weer en een rustige sfeer. Alles is bovendien rustig verlopen zonder incidenten." Claes wil dat volgend jaar terug overgeschakeld wordt op drie festivaldagen. "Vier dagen zoals nu is immers zwaar, zowel voor de bevolking van Werchter als de medewerkers. Het kan voor mij nog wel bij speciale evenementen of verjaardagen."

Rond 12.30 uur waren er al zo'n 20.000 festivalgangers vertrokken en maakten ook de resterenden 40.000 zich klaar om dat te doen. Files zijn er vooral in de richting van de autostrades E314 of E19. De Lijn legde dit jaar niet alleen extra bussen in tussen Werchter en Leuven, maar naar aanleiding van de spoorstaking ook bussen naar de Vlaamse provinciehoofdsteden en Brussel. Rond 13 uur waren al zo'n 7.000 jongeren in Leuven op een dergelijke bus gestapt. Voor een dagpas, waarmee de hele dag op Lijnbussen kan worden gereden, dient 5 euro betaald te worden. De NMBS neemt een deel van de kosten op zich.

De 29ste editie van Rock Werchter was overigens ook de eerste die geconfronteerd werd met internetpetities. Een tweetal maanden voor de aanvang van het festival lanceerden enkele jongeren tevergeefs een dergelijke petitie om de organisatoren te overtuigen Eddy Wally te programmeren. Ze verzamelden om en bij de 9.000 handtekeningen. Naar aanleiding van de spoorstaking was er de afgelopen dagen nog een nieuwe petitie aan het adres van de vakbonden met de vraag te kiezen voor een bepaalstaking. Hier tekenden meer dan 6.000 mensen. Ook dit initiatief leverde echter geen resultaat op.

20009644

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud