Pavarotti houdt ermee op in 2005

(belga) - De beroemde tenor Luciano Pavarotti stopt in 2005, na een wereldtournee, met zingen. In een interview met het weekblad "Chi" zei hij ook nog dat hij in het huwelijk zal treden met zijn partner en de moeder van zijn kind Alicia, Nicoletta Mantovani.

"Mijn afscheidstournee begint in de Metropolitan Opera in New York in 2004. De concertreis duurt tot begin 2005. Tijdens die periode zal ik optreden op alle plaatsen waar mijn carrière zich afgespeeld heeft. Om afscheid te nemen van het publiek dat me zolang gevolgd en van me gehouden heeft" zegt de 67-jarige "Big Luciano".

"Geen enkele artiest is onsterfelijk, ik waarschijnlijk ook niet. Er komt een moment waarop je voor jezelf moet besluiten dat het genoeg is geweest. Hoewel mijn stem nog goed is, wil ik thuis zijn, bij mijn dochter Alica", voegde hij daar aan toe.

De zanger wilde geen verdere details geven over de datum waarop hij in het huwelijk treedt met zijn 33-jarige levenspartner, Nicoletta. "Dit behoort tot mijn privé-leven", verklaarde de tenor.

Begin dit jaar werd Luciano vader toen Nicoletta het leven schonk aan een tweeling, een jongen en een meisje, maar enkel het meisje overleefde. Pavarotti heeft al drie dochters uit een vorig huwelijk, Lorenza (40), Cristina (38) en Giuliana (35). In april 2000 werd de 67-jarige zanger voor het eerst grootvader.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud