Advertentie

Pavarotti start reeks afscheidsconcerten in Mexicaanse woestijn

(belga/tijdnet) - De gevierde Italiaanse tenor Luciano Pavarotti (foto: epa) geeft zaterdag in de Mexicaanse stad Mexicali het startschot van het Latijns-Amerikaans gedeelte van zijn afscheidsconcerten. De nu 68-jarige zanger wil zijn muziekcarrière in 2005 definitief afsluiten.

Veertigduizend toeschouwers van over de hele wereld zullen het evenement dat de naam "Pavarotti Zonder Grenzen" of ook "De Nacht van de Zon" kreeg, bijwonen. Exact om 18u02, het tijdstip waarop de zon zaterdag ondergaat in de Mexicaanse woestijn, zal het concert beginnen.

Pavarotti zal begeleid worden door het Symfonisch Orkest van Mexicali en het operakoor van Mexico en zal 18 opera-aria's en liederen brengen, gaande van La Bohème van Puccini, over "O Sole Mio tot "Granada" van Agustin Lara. De organisatoren laten bovendien weten dat "de kans groot is" dat de Italiaanse tenor -in de stijl van zijn nu reeds klassiek geworden concerten "Pavarotti & Friends"- op het podium zal vergezeld worden door de Cubaanse zangeres Gloria Estefan en de Portoricaanse zanger Ricky Martin.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud