Philharmonia Orchestra Londen nieuwe resident van Brugs Concertgebouw

(belga) - Het Londense Philharmonia Orchestra wordt één van de nieuwe residenten van het Brugse Concertgebouw, zo is bij de voorstelling van het programma voor het seizoen 2004 bekendgemaakt. Volgens voorzitter Bert De Graeve (foto: belga) van de vzw Concertgebouw bewijst het nieuwe programma dat de vzw de taak die de Vlaamse Gemeenschap haar oplegde - het samenstellen van een artistiek programma van het hoogste niveau - opnieuw vervuld heeft.

Het Philharmonia Orchestra London en het Concertgebouw hebben een nieuw samenwerkingsakkoord afgesloten voor het jaar 2004. Het orkest zal drie keer in de Brugse zaal optreden. Als leidende artiesten worden Christoph van Dohnanyi, Vadim Repin, Mikko Franck en Simon Trpceski genoemd.

Artistiek directeur Lieven Bertels zei dat onder meer via de samenwerking met het Londense orkest het Concertgebouw het profiel moet krijgen van de hoogste internationale standaard. Het Philharmonia Orchestra London komt in april, mei en november naar Brugge.

De Graeve zei bij de voorstelling van het programma dat het Brugse concertgebouw vijf soorten abonnementen heeft uitgewerkt die vanaf 8 november te koop zijn. Het nieuwe systeem zou een klantvriendelijke en democratisch geprijsde formule zijn waarmee het cultuurhuis inspeelt op de vraag van het publiek.

De Graeve zei ook dat in 2004 diverse scholen, bedrijven, serviceclubs en liefdadigheidsinstellingen gebruik zullen maken van het nieuwe gebouw. Ook op dat vlak zou het Concertgebouw zijn belofte waarmaken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud