R&B-zangeres Beyonce domineert Grammy Awards

(belga) - De R&B-zangeres Beyonce Knowles is de grote winnares van de 46ste Grammy Awards, de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen. De 22-jarige sleepte met haar album 'Dangerous in Love' vijf awards in de wacht. De Britse groep Coldplay kreeg voor 'Clocks' de Grammy voor de beste single van het jaar.

foto epa: Beyonce Knowles met haar vijf Grammy's.

Beyonce kreeg een eerste Grammy voor beste R&B-zangeres met de song 'Dangerously in love'. Samen met haar vriend Jay-Z deelde ze een Grammy voor de song 'Crazy in love' dat won in de categorie beste gedeelde rap/sung en beste R&B song. Voor haar duet met Luther Vandross 'The closer I get to you' kreeg ze de Grammy voor beste R&B-song als duo of groep.

Justin Timberlake kreeg twee awards en bood zijn verontschuldigingen aan voor zijn rol in het verhaal met Janet Jackson op de Super Bowl. Timberlake werd de beste popzanger met 'Cry Me a River' en kreeg nog een award voor het beste popalbum 'Justified'. Janet Jackson was niet aanwezig op de Grammy's.

De rockgroep Evanescence werd de beste nieuwkomer van het jaar. Zangeres Amy Lee nam de prijs in ontvangst. De groep kreeg ook nog de Grammy voor het beste hardrocksong 'Bring me to Life'.

De Britse groep Coldplay kreeg voor zijn single 'Clocks' de Grammy voor beste single van het jaar. De Amerikaanse zangeres Christina Aguilera werd beste popzangeres met haar single 'Beautiful' uit het album 'Stripped'. Het Amerikaanse rapduo Outkast kreeg awards voor beste rapalbum en album van het jaar met 'Speakerboxxx/The Love Below' en voor de beste alternatieve plaat 'Hey Ya!' Richard Marx en Luther Vandross, makers van 'Dance with my father', kregen de Grammy voor beste song van het jaar.

Voormalig Amerikaans president Bill Clinton won een Grammy voor het lenen van zijn stem aan het Russische sprookje 'Peter en de Wolf'. De ex-president moest de prijs delen met de voormalige Russische president Michail Gorbatsjov en met actrice Sophia Loren die ook hun medewerking verleenden aan de opnames.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud