Radio Caroline zendt komend weekeind live uit vanop zijn oud zendschip

(belga) - Komend weekeinde zal het legendarische Britse station Radio Caroline live uitzenden vanop zijn in een Engelse haven aangemeerde oude zendschip Ross Revenge. Dat staat te lezen op de website van Caroline.

Caroline was in de jaren zestig dé pionier in het Kanaal inzake radiomaken vanop een zendschip. Meer dan een dozijn zeezenders ontweken daarmee de internationale en nationale rechtsregels in verband met omroepuitzendingen.

Radio Caroline, dat op 26 maart 1964 in de ether kwam, kende een woelige geschiedenis die, wat het zeegat betreft, eindigde op 20 november 1991, toen het zendschip Ross Revenge van zijn ankers sloeg en op een zandbank strandde.

Sindsdien opereert Radio Caroline met vallen en opstaan legaal, onder meer op het Internet, satelliet, en tijdelijke zendlicenties.

Zo waren er in augustus weer doorlopende live uitzendingen vanop de Ross Revenge. Een ander werd mogelijk door een compleet vernieuwde studio en een nieuw verwarmingssysteem, zegt Caroline zelf.

Tijdens de uitzendingen zijn bezoekers welkom, niet in het minst om allerlei merchandise van het station te kopen.De Ross Revenge ligt aangemeerd in de Engelse haven Tilbury, aan de ferry terminal.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud