Reeds honderden festivalgangers met tent in Dranouter aangekomen

(belga) - De kampeerterreinen van het folkfestival in Dranouter zijn dinsdag open gegaan. Vanaf donderdag vindt in het West-Vlaamse dorp immers de 28ste editie van het folksfestival plaats. Enkele honderden tentjes zijn intussen neergepoot. De campings zijn wegens de grote opkomst twee uur vroeger geopend dan gepland.

De vzw Folkfestival voerde dit jaar een wijziging in haar campingbeleid door en besliste om de terreinen pas dinsdag voor het publiek te openen. Bij vorige edities konden de folkies al de zondag voor het festival op de terreinen. De eerste tenten doken vorig jaar zelfs al op vrijdag in Dranouter op.

"Uit een enquête, die de gemeente Heuvelland vorig jaar bij de inwoners hield, bleek dat een van de grootste klachten geluidsoverlast betrof door de vroege kampeerders. Vorig jaar werd al ruim een week voor het festival de nachtrust van enkele omwonenden verstoord", zegt Piet Lesage van de vzw Folkfestival. Om die overlast tot een aanvaardbaar minimum te beperken, is nu beslist dat de kampeerders pas vanaf dinsdag welkom zijn. "Een beetje tot onze verbazing werd de boodschap goed opgepikt", aldus Piet Lesage. "We hebben slechts een twintigtal personen met een tent moeten verwijzen naar particuliere campings in de buurt."

Particulieren die aan de Koudekotstraat een terrein als camping uitbaten, hadden ook maar een vergunning die dinsdag inging. Toch stond daar de voorbije dagen reeds een twintigtal tenten. De politie liet de eigenaars weten dat ze geen nieuwe kampeerders meer tot hun terreinen mochten toelaten tot dinsdag.

Het folkfestival telt drie campings van in totaal 9 hectare. Er zijn nog reserveterreinen van in totaal 5 hectare en een weide voor kampeerwagens van 2 hectare. Het Folkfestival gaat donderdag van start met een aantal kleinere optredens. Van vrijdag tot en met zondag volgt het officiële gedeelte.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud