Advertentie
Advertentie

Ronde bril van John Lennon tentoongesteld in Beatlesmuseum

(belga) - De bekende ronde bril van John Lennon zal vanaf donderdag te zien zijn in het Beatles Story Museum in Liverpool, de thuishaven van de Fab Four, zo heeft het museum zelf bekendgemaakt.

De betreurde zanger van de Beatles droeg de bril met oranje glazen tussen 1970 en 1973 en tijdens de creatie van het album Imagine. Het kleinood zal achter glas tentoongesteld worden en heeft een vermoedelijke waarde van 1,6 miljoen euro.

Het museum bouwde eveneens een reuzenreplica van de bril, waardoor de bezoekers de beelden kunnen zien van de gebeurtenissen die het leven van Lennon beïnvloed hebben, zoals de oorlog in Vietnam of de vredesbewegingen.

Het verhaal wil dat Lennon oranje glazen koos omdat dit de kleur is die de creatieve inspiratie zou bevorderen, althans volgens de voorschriften van Feng Shui, de eeuwenoude Chinese kunst van plaatsing en inrichting waarvan hij een groot aanhanger was.

"Het is moeilijk dichter bij de echte John Lennon te komen dan door de bril te kijken die hij gedragen heeft tijdens de creatie van enkele onvergetelijke songs", zo meldde Mike Byrne, directeur van het museum, woensdag.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud