Sfinksfestival 2003 haalt mosterd uit de woestijn

(belga) - Van 24 tot 27 juli brengt het Sfinksfestival weer muziek uit de 5 continenten naar Boechout. De 28ste editite bouwt verder op de traditie van de laatste jaren: exclusieve concerten op het hoofdpodium, opzwepende klanken in de danstent en elektronische wereldmuziek in de World Groove tent. De organisatoren haalden dit jaar extra inspiratie uit de woestijn.

Een team van 15-Sfinks-organisatoren trok in januari naar de oase van Essakane, in de Sahara van Mali om er te helpen bij de organisatie van een woestijnfestival. Het Sfinksteam bracht niet alleen een leuke ervaring, maar ook een resem artiesten mee naar Boechout, waaronder de Nigeriaanse Toeareggroep Tarbiat, de Malinese dansgroep Takamba Super 11 en zangeres Fantani Touré (Mali).

Zoals elk jaar is ook Latijns-Amerika sterk vertegenwoordigd in de programmatie: naast het jaarlijkse dansfestijn Festa do Brasil op vrijdagavond verwelkomt Sfinks ook de Braziliaanse zangeressen Ceumar en Mônica Salmaso, Vicentino uit Argentinië en Clave y Guaguanco uit Cuba. Afrika is onder meer vertegenwoordigd door het percussie-ensemble Les Tambours du Burundi en Azië stuurt Samba Sunda uit Indonesië.

Kinderen kunnen zich dit jaar uitleven in "de Jungle". Het festival begint net als andere jaren met een "opwarmer" op donderdag. Vroeger was die gratis om de buren van Sfinks deel te laten nemen aan het gebeuren. Maar wegens het grote succes van de gratis avond tot ver buiten de buurt kunnen dit jaar enkel de mensen uit de omliggende gemeenten en houders van een festivalticket nog gratis binnen op donderdag.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud