Slipknot wil publiek festival in Glasgow met ingewanden bekogelen

(belga) - Ozzy Osbourne beet ooit het hoofd van een vleermuis af, Alice Cooper deed alsof hij zichzelf zou ophangen en Eminem voerde een showtje met kettingzagen op. Sommige artiesten hebben duidelijk de behoefte om het publiek te shockeren eens ze op het podium staan. De Amerikaanse nu-metalband Slipknot probeert deze gekende rockescapades nog te overtreffen en wil op het Gig on the Green festival, dat in augustus in Glasgow plaatsvindt, in ingewanden gehuld het podium bestijgen.

De heren van Slipknot zaten nog nooit om een groteske of smakeloze act verlegen, maar een dergelijke aanvraag hadden de organisatoren van Gig on the Green allerminst verwacht. Meer zelfs, ze zitten met de handen in het haar om de performance in goede banen te leiden. De organisatoren staan daarenboven ook zelf in voor het aanschaffen van de ingewanden.

Slipknot is van plan met de harten, nieren en darmen van koeien en varkens elkaar en het publiek te bekogelen. De organisatoren van Gig on the Green willen echter niet dat het vlees het podium verlaat. Officiële bevestiging dat de ingewandenshow doorgaat, is er dus nog niet.

Ook de gemeenteraad van Glasgow stelt voorlopig haar veto. Er is een onderzoek ingesteld naar de veiligheid van de bandleden en het publiek, mochten de dierlijke ingewanden lukraak in het rond vliegen. Ook wordt gevreesd dat veel festivalgangers de gimmick van Slipknot niet zullen appreciëren en massaal hun toevlucht tot de uitgang zullen zoeken.

Festivalorganisatoren geven meestal weinig informatie vrij over de 'riders', de materiële behoeften die een artiest graag vervuld ziet wanneer hij of zij op het festival speelt. Maar de organisatoren van Gig on the Green konden dit bizarre voorstel blijkbaar niet voor zich houden. Slipknot heeft dan ook de meest gortige aanvraag in jaren gelanceerd. Een andere voorbeeld van een bizarre eis voor het zomerfestival is die van de White Stripes. Broer en zus White willen backstage alleen in witte en rode kamers vertoeven en schijnen alleen wit en rood voedsel te verdragen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud