Advertentie

The Darkness haalt meeste nominaties Brit Awards

(belga) - De retro-rockgroep The Darkness leidt met vier nominaties het pak kandidaten voor de Brit Awards, de Oscars van de Britse muziek aan. Op 17 februari moet in het Londense Earl's Court blijken of de groep deze nominaties kan verzilveren.

Darkness is genomineerd in de categorieën beste Britse groep, beste doorbraak, beste Britrock en beste album ("Permission to Land").

Een nominatie minder haalde zangeres Dido. In de categorie beste zangeres staat haar overwinning wegens gebrek aan ernstige tegenstand nu al vast. Met haar waarlijk ontroerend nummertje "White Flag" lijkt de zangeres met de mythologische naam ook de categorie beste single niet te kunnen ontglippen.

Eveneens drie nominaties verzamelden het pubercollectief Busted, Daniel Bedingfield en de winnaar van de Mercury Prize, Dizzee Rascal.

Slechts eenmalige verschijningen op de 15 categorieën tellende nominatielijst maken ronkende namen als David Bowie (solo-artiest), Annie Lennox (solo-artieste), Radiohead (Britse groep), Primal Scream (rock), Basement Jaxx en Goldfrapp (dance).

Voor de titel van beste "internationale" groep nemen Black-eyed Peas, Kings of Leon en Outkast het op tegen de favorieten The Strokes en The White Stripes. 'Pop Idol' Will Young, de Britse Evrard dus, is al bij de nominaties door de mand gevallen: slechts eentje voor de gedoodverfde "hot favorite".

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud