Twintig procent meer voorverkooptickets voor Folkfestival Dranouter

(belga) - "Voor de 28ste editie van het Folkfestival Dranouter zijn 20 procent meer tickets in voorverkoop verkocht dan vorig jaar", bevestigde festivalvoorzitter Marnique Deswarte donderdag aan Belga. Vrijdag om 17.30 uur geeft de Belgische groep Urban Trad de officiële aftrap voor het festival, dat drie dagen zal duren.

De afgelopen jaren is de belangstelling voor het festival sterk gestegen. Sinds 1997 is de capaciteit van het festival daarom gevoelig vergroot. Ook voor de 28ste editie is de oppervlakte voor de campeerders uitgebreid. "Van zodra we wisten dat we meer tickets dan vorig jaar verkochten, hebben we de campingweides uitgebreid. Op dit moment zijn er al 10.000 bezoekers met een tent aanwezig. Maar dat aantal kan nog gerust verdubbelen", aldus Deswarte.

De festivalweide kan tot 30.000 bezoekers per dag aan. "Voor zaterdag zitten we al bijna aan dat aantal. Ik verwacht een aangroei van 7.000 mensen over heel het weekend", zei Deswarte nog.

Niet onbelangrijk voor een festival dat op een weide plaatsvindt, is het weer. "Maar ook dat ziet er goed uit. Deskundigen voorspellen 6 tot 7 uur zon per dag en praktisch geen regen", wist de festivalvoorzitter.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud