Veroordeling Cactusfestival bedreiging voor veel evenementen

(belga) - De gerechtelijke veroordeling van het Cactusfestival kan het einde betekenen van heel wat andere evenementen. Dat zegt Patrick Keersebilck, organisator van de Brugse muziekhappening, die woensdag van de rechter een schadevergoeding van 3.750 euro wegens geluidsoverlast opgelegd kreeg. Cactus tekent beroep aan tegen de uitspraak.

De festivalorganisator vindt dat het niet kan dat omwonenden zich kunnen verzetten tegen een toegekende milieuvergunning en dan ook nog gelijk krijgen. "Cactus, dat overigens in opdracht van de stad Brugge wordt georganiseerd, bestaat al achttien jaar. Pas drie jaar geleden rezen de eerste problemen met de zogenaamde geluidsoverlast", legt Keersebilck uit.

Hij vertelt dat het Egmondhotel naast het Minnewaterpark destijds de kat de bel aanbond toen het van eigenaar veranderde. De uitbaters dreigden ermee zich te verzetten tegen de door de stad Brugge toegekende vergunning aan de organisatoren van Cactus. Ze waren wel bereid daarvan af te zien in ruil voor geld.

"Pure chantage", zegt Keersebilck, "waar we uiteraard niet op zijn ingegaan". Het Egmondhotel schaarde de eigenaars van een restaurant en drie omwonenden rond zich en diende vorig jaar uiteindelijk een klacht in bij de rechtbank. Met de fikse boete voor het Brugse muziekfestival tot gevolg.

"Wij hebben ons altijd aan de opgelegde voorschiften gehouden en zijn dus bijzonder verwonderd over het vonnis van de rechter", aldus Keersebilck. De festivalorganisator is vastbesloten in beroep te gaan tegen het vonnis. Hij verzekert nog dat de komende editie van het muziekevenement, op 11, 12 en 13 juli, gewoon doorgaat.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud