Advertentie

Vier dagen muziek in Werchter

(belga) - Donderdag wordt omstreeks 21.45 uur het startschot gegeven van Rock Werchter. De 29ste editie van het festival, dat vroeger ook in het West-Vlaamse Torhout plaatsvond, biedt muziekliefhebbers ook dit jaar weer het kruim van de nationale en internationale muziekwereld.

In totaal maken 53 muziekgroepen donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag hun opwachting op het hoofdpodium en de Pyramid Marquee. In tegenstelling tot vorige jaren pakt Werchter dit jaar uit met vier dagen muziek. Björk, Radiohead en Underworld moeten de festivalganger op donderdagavond in de stemming brengen voor nog drie dagen muziekgeweld.

Op vrijdag wordt om 15 uur het startschot gegeven door The Polyphonic Spree op het hoofdpodium en Danko Jones in de Pyramid Marquee. Ook Tricky, Timo Maas, Ozark Henry,... maken die dag hun opwachting. Headliners op vrijdag zijn de Britse triphoppers Massive Attack en de Dewaele-broers, die hun DJ-kunsten in de Pyramid Marquee tentoonspreiden.

Zaterdag mag de Nederlandse groep Krezip de spits afbijten op het hoofdpodium. Die dag treden onder meer de West-Vlaamse rappers van 't Hof van Commerce, Queens Of The Stone Age, Good Charlotte en Arno op. Met Metallica en Röyskopp als afsluiters schotelen de organisatoren het publiek weer toppers van formaat voor.

Zondag wordt op de podia plaats geruimd voor onder meer Das Pop, De La Soul, Gotan Project, Coldplay en Counting Crows. R.E.M en Buscemi staan geprogrammeerd als afsluiter.

Ondanks de 24-urenstaking van de NMBS vanaf zondag 22 uur ziet het er momenteel naar uit dat festivalgangers toch zullen thuis geraken. Op maandag zullen vanaf 8 uur bussen van De Lijn vertrekken van aan het station van Leuven naar de stations Brussel-Noord, Gent Sint-Pieters, Brugge, Antwerpen-Rooseveltplaats en Hasselt. Bovendien zet Taxistop een carpooldienst op waardoor lifters mits een kilometervergoeding kunnen carpoolen.

Thuisblijvers kunnen het festival volgen op de officiële website www.rockwerchter.be , die in 'op de wei' het evenement integraal uitzendt en rechtsreekse verslaggeving biedt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud