Wiener Sängerknaben wagen zich aan popmuziek

(belga) - Wie wel eens wil horen hoe de heavy-metalband Metallica met falsetstem in plaats van de ruige stem van James Hetfield klinkt, kan momenteel bij de platenboer terecht voor een eersteling van de wereldberoemde Wiener Sängerknaben. Met de CD "Von Mozart bis Madonna" (Engelse titel: "Wiener Sängerknaben Goes Pop") wagen de in hun bekende blauw-witte matrozenuniformen gestoken geslachtsloze-engeltjesstemmen zich aan de popmuziek.

Veel meer voor de hand liggend dan een Metallica-cover is het Police-nummer "Message in a Bottle". Stings zangstem heeft, zeggen popkenners, steeds iets 'Sängerknaberisch' gehad.

Voorts wagen de "knaben" zich onder andere aan de Titanic-hymne "My Heart Will Go On" van Celine Dion, het hippielied "All You Need is Love" van The Beatles en "Power of Goodbye" van Madonna.

De keuze van de oude en recente pophits lijkt wat disparaat, en dat is ze ook. Uit de lange lijst favoriete popdeuntjes van zijn Zingende Knapen koos artistiek leider Gerald Wirth een dozijn liedjes die geschikt leken voor zoetgevooisde prepuberstemmen.

Aan het project namen drie van de vier koren van het Weense muziekinstituut deel. Het Schubertkoor pakt uit met Metallica, The Backstreet Boys, Robbie Williams en Earth, Wind & Fire. Het Mozartkoor neemt The Beatles, Madonna en Enya voor zijn rekening en het Brucknerkoor slaat toe met Céline Dion en The Bangles.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud