Belangrijkste Russische theaterprijs voor musical Nord-Ost

(belga) - De musical Nord-Ost die door het gijzelingsdrama eind vorig jaar in Moskou grote bekendheid verwierf, heeft de belangrijkste Russische theaterprijs gekregen. Het stuk werd maandagavond in Sint-Petersburg met twee "Gouden Maskers" bekroond. Eén prijs voor de beste musical en één voor de beste hoofdrolspeler: Jiri Masichin.

Kort daarvoor was bekendgemaakt dat de musical ermee ophoudt. "Het aantal toeschouwers was met de helft gedaald na de tragische gebeurtenissen in het Doebrovka-theater en de mensen hebben schrik een stuk in dezelfde zaal bij te wonen", zegt Nord-Ost-directeur Georgi Wassiljew.

Tsjetsjeense rebellen gijzelden op 23 oktober 2002 in het theater meer dan 700 mensen. Bij de reddingsoperatie door de Russische autoriteiten werden alle 41 rebellen doodgeschoten. Onder de gegijzelden kwamen 129 om het leven door het gas dat door de politie bij de bestorming van het gebouw werd gebruikt.

De prijsuitreiking op het jaarlijks festival van de "Gouden Maskers" werd naar aanleiding van het 300-jarige jubileum van Sint-Petersburg naar die stad verplaatst. Anders dan de voorbije jaren gingen de meeste prijzen dit jaar naar het Moskouse theater.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud