Eric De Volder wint twee Vlaamse Cultuurprijzen

(tijd) - De Gentse beeldende kunstenaar, schrijver en regisseur Eric De Volder viel twee keer in de prijzen bij de uitreiking van de Cultuurprijzen Vlaanderen 2003 voor zijn bijdrage aan de podiumkunsten.

Voor de eerste maal werden negen cultuurprijzen gezamenlijk uitgereikt tijdens een feestelijke ceremonie in de Antwerpse Bourlaschouwburg; vijf van die prijzen waren nieuw.

De Volders theatertekst 'Zwarte vogels in de bomen' (2002) werd bekroond met de driejaarlijkse Prijs voor Toneelliteratuur. De Volder mocht ook de nieuwe Prijs voor Podiumkunsten in ontvangst nemen. De laureaat van de Cultuurprijs voor Beeldende Kunst werd Anne-Mie Van Kerckhoven. In de muziek ging de prijs naar de jazzmuzikant Kris Defoort.

De allereerste laureaat van de nieuwe Vlaamse prijs voor Algemene Culturele Verdienste is Frie Leysen, de voormalige directrice van het kunstencentrum deSingel en de drijvende kracht achter het KunstenFESTIVALdesArts. De prijs bekroont een loopbaan of een uitzonderlijke verdienste voor het brede culturele veld gedurende meerdere jaren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud