Film "Bagdad Café" wordt musical

(belga) - De film "Bagdad Café" (1987) van de Duitse regisseur Percy Adlon, die eind de jaren '80 een wereldsucces werd, wordt verwerkt tot een musical. "Bagdad Café, the musical", zal in het Engels voor het eerst te zien zijn in Barcelona in juli 2004. Dan volgt een rondreis door Canada, Japan en Australië, aldus de producent van de musical, de Fransman Pascal Bernardin. Begin 2005 volgt een Franse versie en wellicht komen er ook versies in nog andere talen.

"Bagdad Café", een romantische komedie in de vorm van een anti-racistische fabel, plaatst twee vrouwen met een verschillende culturele achtergrond tegenover elkaar: een Beierse toeriste die net gebroken heeft met haar man, en de zwarte eigenares van een café/restaurant/motel op een godverlaten plek in Arizona.

Voor de musical zijn veertien songs geschreven. Wellicht zal zangeres Jevetta Steele, die "Calling You" zong op de originele klankband van de film, deel uitmaken van de rolbezetting die een dertigtal zangers en musici voorziet.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud