Advertentie

Luk Perceval naar Berlijnse Schaubühne

(belga) - Na zijn vertrek bij het Antwerpse Toneelhuis in 2005, verhuist de Belgische theaterregisseur Luk Perceval naar de Berlijnse Schaubühne. Daar wordt hij tot 2008 de vaste huisregisseur. Dat heeft de Schaubühne dinsdag meegedeeld. De 46-jarige Perceval zal in Berlijn per seizoen twee regies verzorgen. Daarnaast zal hij elders ook nog losse projecten doen.

Perceval raakte in Duitsland en Oostenrijk vooral bekend met de theatermarathon "Schlachten!", de Duitstalige versie van "Ten Oorlog!", Tom Lanoye's bewerking van Shakespeare's koningsdrama's. In 2000 werd de productie in Duitsland uitgeroepen tot "regie van het jaar".

"Het toneelwerk van Perceval is politiek in zijn onverbeterlijke hoop op een katharsis bij de toeschouwer", zo zegt de Schaubühne. "Zijn stukken staan voor hedendaags theater dat niet zelden zowel het publiek als de kritiek polariseert".

Na "Schlachten!" regisseerde Perceval onder andere Tsjechov's "Der Kirschgarten" in Hannover, Jon Fosses "Traum im Herbst" in het Münchner Kammerspielen en "Das kalte Kind" van Marius von Mayenburg bij de Schaubühne.

Perceval is sinds 1998 verbonden aan Het Toneelhuis.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud