Nederlandse Handtheater brengt Vagina Monologen in gebarentaal

(belga) - Het Nederlandse Handtheater trekt momenteel op tournee door Nederland met een herwerkte versie van de bekende Vagina Monologen. Het theaterstuk De Vagina Verhalen brengt monologen van dove vrouwen. Het stuk wordt opgevoerd in gebarentaal.

De originele toneeltekst van De Vagina Monologen werd geschreven door de Amerikaanse Eve Ensler. Ze interviewde meer dan 200 vrouwen van verschillende leeftijden en nationaliteiten en schreef tien monologen over verschillende thema's rond vagina's, zoals bevallingen, seksueel misbruik en orgasmen. Het theaterstuk werd een succes in de VS en werd ook in verschillende Europese landen opgevoerd. In België werden De Vagina Monologen met succes opgevoerd door de actrice An Nelissen.

Het Handtheater verving vijf monologen uit het originele stuk door verhalen van dove vrouwen. Het stuk wordt zowel in 'gesproken' Nederlands als in de Nederlandse gebarentaal opgevoerd.

Het Handtheater is het huisgezelschap van Theater 't Oog en is gehuisvest in Amsterdam. Het werd in 1990 opgericht door dove acteurs. Naast de opvoering van theaterstukken voor en door doven en slechthorenden geeft het Handtheater ook opleidingen aan dove acteurs.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud