Fly Pan Am / 'N'écoutez pas'

Constellation/ Bang!

Midden jaren negentig maakte de Canadese (post)rockscène een internationale sprong met bands zoals Godspeed You! Black Emperor, A Silver Mt. Zion en Fly Pan Am. Nu de hype rond deze gitaargroepen geluwd is, komt Fly Pan Am met een bijzonder sterk derde album op de proppen. 'N'écoutez pas' gaat de rockgeschiedenis te lijf. Het viertal Roger Tellier Craig (lid van Godspeed You!, op gitaar), Félix Morel (slagwerk), Jonathan Parent (gitaar en elektronica) en JS Truchy (bas) grijpt genres aan om ze om te toveren tot noisy meesterwerkjes.

'Brûlez suivant, suivante!' steekt van wal met een trippelend drumritme, swingende synths en gitaren, een mooi, haast klassiek stukje krautrock. Fly Pan Am manipuleert het geluid alsof de cd-speler subtiel hapert.

Hetzelfde stramien geldt voor het lange 'Autant zig-zag' waar na een stevige gitaarpartij een hoop gerommel à la Einstürzende Neubauten anno 1981 volgt. In andere nummers komt de band in de buurt van de noise van Sonic Youth, ware het niet dat Fly Pan Ams landgenoot Tim Hecker er fragiele soundscapes aan toevoegt. 'N'écoutez pas' is verontrustend luistervoer en Fly Pan Am de ideale rockband van vandaag: soepel, sexy en ontwricht.

IS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud