Advertentie

Mick Jagger & Dave Stewart / 'Alfie'

Virgin/EMI

Voor zijn film 'Alfie', een remake van de in 1966 uitgebrachte prent met Michael Caine als womanizer die op een gegeven moment de leegheid van zijn bestaan in vraag stelt, kan regisseur Charles Shyer op grote promotionele kanonnen rekenen. Op cinematografisch gebied zorgen de looks van Jude Law voor de nodige box-officegaranties, op muzikaal vlak spreken namen als Dave Stewart en Mick Jagger tot de verbeelding. Nu de Stones een time out hebben ingelast, greep Jagger de kans om samen met Stewart een songcyclus rond de film bij elkaar te spelen.

Stewart had Jagger al geholpen op diens tweede soloplaat 'Primitive Cool' en wist Shyer ervan te overtuigen om de Stone de muzikale stem van de film te laten worden. Anno 1966 was het de sax van Sonny Rollins die het leidmotief vormde en de juiste sfeer creëerde. Bijna 40 jaar later zijn het gewoon een handvol leuke maar verre van onvergetelijke songs die de beelden ondersteunen.

'Blind Leading The Blind' en 'Old Habits Die Hard' zijn vlotte nummers met een lichte bluesy ondertoon terwijl 'Let's Make It Up' ongeïnspireerd voorbij het oor kabbelt. En dat laatste euvel geldt ook voor de instrumentale passages die het duo neerzet.

De meest opvallende songs zijn het door Gary 'Mudbone' Cooper gezongen 'Darkness Of Your Love' - een prima Gary US Bonds-pastische -, het duet van soulnimf Joss Stone en rapper Nadirah 'Nadz' Seid, 'Wicked Time', en Stone's Burt Bacharach-cover van de titelsong. Of hoe de jonge garde de oude rotten voorbijsteekt.

DF

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud