Advertentie

Michael R. Roskam maakt true-crimereeks voor Apple TV+

Michael Roskam bijt zich de komende maanden vast in het true-crimegenre. ©ID / Ivan Put

De Belgische regisseur Michael R. Roskam vliegt zondag naar New Orleans voor een Amerikaanse miniserie over een gedetineerde die een seriemoordenaar twee moorden moet doen opbiechten.

Roskam (48) maakt de zesdelige miniserie ‘In With The Devil’ voor Apple TV+, het kijkplatform waarmee de technologiegigant concurrenten als Netflix en Disney naar de kroon wil steken op de streamingmarkt.

De true-crimeserie is een adaptatie van het gelijknamige boek van James Keene uit 2010. In het boek vertelt de zoon van een politieagent hoe hij voor het dealen van drugs werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar. In de gevangenis bood de FBI in ruil voor zijn vrijheid aan te proberen een medegevangene, een vermoedelijke seriemoordenaar, twee moorden te doen bekennen. De serie stelt scherp op de intieme relatie tussen de twee gevangenen, en onderzoekt hoe ver mensen gaan om verlossing te zoeken.

De hoofdrol is voor Taron Egerton, die Elton John speelde in ‘Rocketman’. 'Toen ik het verhaal las en hoorde dat hij meedeed, wist ik meteen: dit is te goed om te laten liggen', reageert Roskam. Hij regisseert de volledige reeks en is ook een van de uitvoerende producenten.

New Orleans

Scenarist Dennis Lehane verwerkte het boek tot een broeierig tv-script. Na ‘The Drop’ gaat Roskam dus opnieuw aan de slag met de auteur van de verfilmde boeken ‘Shutter Island’ en Mystic River’. De opnames voor de tv-reeks starten in april. De regisseur vertrekt zondag al naar New Orleans voor de voorbereidingen en zal meer dan een half jaar ginder blijven.

Voor de regisseur van ‘Rundskop’ en ‘Le fidèle’ komt het Amerikaanse project als geroepen. Door corona waren een aantal plannen afgeblazen. Hij zou onder meer ‘Prince of War’ maken, over de voormalige baas van de gecontesteerde Amerikaanse privébeveiligingsfirma Blackwater, en een film rond het leven van Sylvia Kristel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud