Advertentie

Apple maakt Engelstalige remake van Vlaamse serie 'Clan'

In 'Clan' beramen vier zussen een moord op de echtgenoot van hun vijfde zus. ©Clan

De Vlaamse televisiereeks ‘Clan’ krijgt een internationale remake. De Ierse actrice Sharon Horgan draait de serie voor Apple+, de streamingdienst van de technologiereus.

Vijf zussen en één vermoorde man. Dat was de Vlaamse tv-serie ‘Clan’ uit 2012. Vier zussen beramen een moord op de echtgenoot van hun vijfde zus. Bij elke moordpoging vallen slachtoffers, maar geen van hen is hun schoonbroer.

Het scenario van de kijkcijferhit werd geschreven door Malin-Sarah Gozin. De regie was in handen van Kaat Beels en Nathalie Basteyns. Het productiehuis Caviar kwam met Apple TV+ tot een akkoord over een Amerikaanse remake van tien afleveringen. Die is volgend voorjaar te zien op de streamingdienst van de technologiegigant.

De tv-trailer van 'Clan'.

De Amerikaanse versie van 'Clan' heeft nog geen naam, aan het project is wel een maker verbonden. De Ierse actrice en comedienne Sharon Horgan (‘Catastrophe’, 'Divorce’) herwerkte het scenario samen met Malin-Sarah Gozin. Ze acteert ook in de remake. De opnames lopen momenteel in Ierland. Er is ook al gedraaid in Noord-Ierland en Londen.

De internationale productie is een samenwerking tussen het bedrijf van Sharon Horgan en het productiehuis Caviar, dat de Vlaamse versie maakte. 'Ze zijn heel dicht bij het origineel gebleven', zegt Bert Hamelinck van Caviar. 'Dat zegt alles over de kwaliteit van het scenario. Wie Malin wil verslaan, moet vroeg opstaan.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud