Advertentie
Advertentie

Brussel koopt Citroën-gebouw voor 20,5 miljoen

©BELGA

Op het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort is donderdag de aankoopakte ondertekend van het Citroën-gebouw. Het gewest plant er onder meer een nieuw museum voor moderne en hedendaagse kunst.

Het akkoord tussen het Brussels gewest en PSA Peugeot Citroën omvat naast de aankoop van de Citroënsite aan het IJzerplein een erfpachtovereenkomst. Die houdt in dat de Franse autobouwer PSA de commerciële activiteiten van zijn drie merken - Citroën, Peugeot en DS - kan vestigen op een deel van het TACT-terrein in de haven.

Met de transactie is een bedrag van 20,5 miljoen euro gemoeid. 'Met onze keuze om een dergelijk museum te vestigen in het Kanaalgebied, willen we een hefboomeffect teweegbrengen om deze zone een nieuwe dynamiek te bezorgen en beogen we de banden tussen beide oevers van het kanaal opnieuw aan te halen', zei Rudi Vervoort.

De Citroën-site beslaat 45.000 m². Daarvan zal 15 tot 18.000 m² gereserveerd worden voor het museum. Op de rest van het terrein wordt een nieuw vastgoedproject opgestart om er eventueel nieuwe woningen te bouwen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud