Brussel verbiedt concerten met meer dan 1.000 personen

De AB in Brussel. ©BELGAIMAGE

Het Brussels Gewest sluit zich als eerste overheid aan bij het advies van de federale regering om wegens het coronavirus evenementen met meer dan 1.000 bezoekers te verbieden.

Eerder dinsdag gaf de federale regering een advies rond grote evenementen. Premier Sophie Wilmès (MR) wil dat indoorevenementen met meer dan 1.000 toeschouwers geschrapt worden. Het Brussels Gewest volgt als eerste het advies. Het verbod gaat vanaf woensdag in en duurt al zeker tot 31 maart. Het zou betekenen dat al minstens 9 shows in Vorst Nationaal worden geschrapt. Ook in de Ancienne Belgique staan een aantal grote zaalconcerten geprogrammeerd. Het concert van jazzdrummer Chick Corea, woensdag in Bozar, komt eveneens in gevaar. 

Antwerpen

In Antwerpen is de situatie minder duidelijk. De organisatoren wachten daar nog op de uitkomst van overleg tussen provinciegouverneur Cathy Bex en minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V). 'Ik kan  geen evenementen verbieden op basis van een advies', zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Ook hij wacht het overleg af. De Antwerpse concertzaal De Roma laat alvast weten dat alle activiteiten daar voorlopig nog zoals gepland doorgaan.

In het Sportpaleis staan tot eind maart 5 shows op het programma, in de Lotto Arena veertien voorstellingen van Cirque du Soleil. Als de lockdown effectief van kracht wordt, voorspelt Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleisgroep, zware economische gevolgen voor de evenementensector. 'Waarom moeten wij in lockdown en voetbalwedstrijden niet? Het besmettingsgevaar bedraagt anderhalve meter. En moeten we de metro dan ook niet afsluiten?', reageert Van Esbroeck.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud