Advertentie

Entertainmentreus Live Nation neemt Sportpaleis over

Het Antwerps Sportpaleis is de grootste evenementenzaal in ons land. ©Photo News

Het bedrijf van festivalpaus Herman Schueremans bezat nog geen zalen in België.

De Belgische afdeling van de Amerikaanse concertpromotor Live Nation neemt de exploitatievennootschap Antwerps Sportpaleis over. Dat schrijft Het Laatste Nieuws  en bevestigt de woordvoerster van Live Nation België, Nele Bigaré, donderdag aan de nieuwsdienst Belga. Hoeveel Live Nation neertelt, wil het bedrijf van Herman Schueremans niet bekendmaken.

De vennootschap Antwerps Sportpaleis baat naast het Sportpaleis ook het kleine broertje Lotto Arena en de Stadsschouwburg in Antwerpen uit. Ook de zalen Vorst Nationaal in Brussel, Capitole in Gent en de Ethias Arena, het Ethias Theater en de Grenslandhallen in Hasselt worden door het bedrijf geëxploiteerd.

Night of the Proms

Antwerps Sportpaleis nv maakt deel uit van de Sportpaleis Group. Bigaré benadrukt dat de andere onderdelen van de groep buiten de overeenkomst vallen. Het gaat om PSE Belgium - de organisator van onder meer Night of the Proms en Het Schlagerfestival - om de en ticketverkoper Tele Ticket Service.

Live Nation bekleedde al een sterke positie op de Belgische festival- en concertmarkt, maar het bedrijf had nog geen indoorzalen in eigendom, in tegenstelling tot in het moederland VS. Het kopieert nu zijn Amerikaanse strategie naar ons land. Live Nation verwerft enkel de exploitatierechten van het Sportpaleis, niet het vastgoed.

De Sportpaleisgroep geeft geen commentaar op de overname.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud