Flagey-directeur krijgt Frans onderscheidingsteken

Gilles Ledure (Flagey) ©France Dubois

Gilles Ledure, directeur van Flagey, krijgt woensdag het Franse onderscheidingsteken van Ridder in de Orde van Kunst en Letteren. Dat meldt de ambassade van Frankrijk in België zondag.

De onderscheiding zal door de Franse ambassadeur Bernard Valero woensdag in de Residentie van Frankrijk in Brussel uitgereikt worden.

Gilles Ledure (44) werd geboren in Leuven en is gediplomeerd in letteren (1995). Hij heeft ook rechten (1991), musicologie (1995) en bedrijfsmanagement (2002) gestudeerd.

Ledure werd in juli 2011 de algemene en artistieke directeur van Flagey. 'In 2013 heeft hij voor de eerste keer vier overheden (Vlaamse regering, Waalse regering, Brusselse Hoofdstedelijke Regering en de stad Elsene) verzameld voor een uitgebreide, billijke en historische overeenkomst voor het vierjaarlijkse beheer van Flagey, en heeft ook voor het eerst in 2014 een driejaarlijkse samenwerkingsovereenkomst getekend met de regering van de Duitstalige Gemeenschap van België', looft de Franse ambassade hem.

'Onder zijn leiding heeft het huis Flagey een artistieke identiteit vastgesteld en blijft haar samenwerking met belangrijke culturele operatoren in België en in het buitenland - onder meer in Frankrijk waar Gilles Ledure een aanzienlijke muzikale ervaring verwierf - te intensiveren', klinkt het nog. Zo was hij tussen 2007 en 2011 de afgevaardigde artistieke directeur van het Orchestre National de Lille (ONL).

Hij was voorts onder andere ook de artistieke directeur van het Lille Piano Festival (2007-2011). 'Ten slotte heeft Gilles Ledure altijd de wil gehad om in de culturele instellingen een opleidingsbeleid te bouwen gericht op de toegang tot deze instellingen voor duizenden jongeren per jaar.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud