Graspop cancelt als eerste ook editie 2021

©BELGA

Graspop Metal Meeting verplaatst zijn 25ste editie naar volgend jaar. Het is het eerste megafestival in ons land dat zijn editie voor deze zomer annuleert.

'We hadden niet liever gewild dan metalfans van over de hele wereld te verwelkomen in Dessel in juni, maar helaas zal dat niet mogelijk zijn. De veiligheid van bezoekers, crew en artiesten is steeds onze grootste bezorgdheid', klinkt het in een persbericht. Alle gekochte tickets voor de editie die dit jaar gepland stond, zijn geldig voor volgend jaar.

Graspop Metal Meeting in Dessel is met 40.000 bezoekers per dag een van de grootste metalfestivals van Europa. De 25ste editie - nagenoeg een kopie van de geannuleerde editie van vorig jaar - was voorzien voor het weekend van 17 juni. Het is het eerste grote Belgische festival dat ook de editie van dit jaar schrapt.

Eerder deze week annuleerde ook Best Kept Secret in Nederland, dat het weekend voor Graspop op de kalender stond. De 'grote drie' in ons land - Rock Werchter, Pukkelpop en Tomorrowland - blijven voorlopig overeind. De vraag is echter voor hoelang. 'We blijven op het voorziene weekend werken', reageert Nele Bigare van Rock Werchter. 'De overheden hebben aangegeven uiterlijk midden maart duiding te geven. We kijken met vertrouwen vooruit.'

Dat is ook de ingesteldheid van Pukkelpop, meldt woordvoerder Frederik Luyten. 'We willen nog niet speculeren, want de situatie kan heel snel veranderen', klinkt het. 'Maar aangezien het festival maar voor eind augustus (19-22 augustus, red.) staat gepland, krijgen we wel iets meer ruimte, zeker als de vaccinatiecampagne goed loopt.'

Hoewel de twee weekends van Tomorrowland al midden juli zouden vallen, 16 tot 18 juli en 23 tot 25 juli, verandert ook de organisatie van het populaire dancefestival nog niets aan de huidige planning. 'We gaan nog altijd uit van het eerste situatie, een festival zoals normaal', aldus woordvoerder Debby Wilmsen. Het blijft dus voor de drie festivals nog afwachten wat de regering de komende weken zal beslissen.

De Vlaamse regering liet deze week verstaan tegen begin maart duidelijkheid te scheppen over de festivalzomer.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud