Advertentie

Kunsttentoonstelling Documenta voor het eerst in Athene

Een paar kunstwerken uit de veertiende editie van Documenta, in Athene. ©REUTERS

Documenta is aan zijn veertiende editie toe. De vijfjaarlijkse kunsttentoonstelling vindt voor het eerst niet alleen plaats in Kassel, maar ook in Athene.

De kunsttentoonstelling Documenta is gestart in de Griekse hoofdstad Athene. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de tentoonstelling ook buiten het Duitse Kassel te zien is. De vijfjaarlijkse tentoonstelling belicht hedendaagse kunst.

De veertiende editie van Documenta werd zaterdagvoormiddag met een korte ceremonie geopend door de Duitse president Frank-Walter Steinmeier en zijn Griekse ambtgenoot Prokopis Pavlopoulos. De twee staatshoofden beklemtoonden tijdens een toespraak het belang van hedendaagse kunst voor de samenleving in Europa.

De komende drie maanden zullen in Athene meer dan 150 kunstenaars, verspreid over veertig verschillende plaatsen, hun werk tonen. De belangstelling voor de openingsdag bleek in Athene alvast groot te zijn: op meerdere plaatsen werden er wachtrijen gesignaleerd. Er werden zo'n 6.000 bezoekers verwacht.

Learning from Athens

Het thema van Documenta is Learning from Athens. Doel is het standpunt van Griekenland, en van de zuiderse landen in het algemeen, op de migratie in Europa naar voor te brengen.

De eerste dertien edities van Documenta vonden enkel in de Duitse stad Kassel plaats, maar nu worden er voor het eerst twee steden aangedaan met de expo. De tentoonstelling in Athene loopt van 8 april tot 16 juli. Kassel komt tussen 10 juni en 17 september en aan de beurt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud