Netflix grote verliezer op Golden Globes

Laura Dern won een Golden Globe voor haar rol in Marriage Story. De enige nominatie die Netflix kon verzilveren in de filmcategorie. ©AFP

Streamingkampioen Netflix eindigde zondag nagenoeg met lege handen op de Golden Globes. Het werd de nacht van de klassieke Hollywoodstudio’s en HBO.

De Golden Globes zetten vaak de toon voor de Oscars, die begin februari uitgedeeld worden. De jury koos opvallend voor grote bioscoopfilms. ‘Once Upon A Time ... In Hollywood’ van Quentin Tarantino en de oorlogsfilm ‘1917’ van Sam Mendes gingen aan de haal met de twee beeldjes voor beste film. Taron Egerton en Joaquin Phoenix wonnen een Golden Globe in de categorie beste acteur. Egerton speelde in de Elton John-biopic ‘Rocketman’ en Phoenix had de hoofdrol in de film ‘Joker’.

Netflix

Netflix was liefst 17 keer genomineerd in 11 filmcategoriën, maar won slechts twee beeldjes. ‘Marriage Story’, een film van Noah Baumbach met Scarlett Johansson en Adam Driver over een moeilijke scheiding, haalde de meeste nominaties binnen. Maar enkel Laura Dern kon de eer van de film hoog houden met haar Golden Globe voor beste vrouwelijke bijrol. De andere prijs voor de streamingservice was voor Olivia Colman, voor haar vertolking van koningin Elizabeth in dramaserie ‘The Crown’. ‘The Irishman’, het maffia-epos van Martin Scorsese, was vijf keer genomineerd maar kon geen enkele nominatie verzilveren. Ook ‘The Two Popes’ won niets.

HBO

Concurrent HBO scoorde beduidend beter dan Netflix. De zender won de prijs voor beste dramaserie voor ‘Succession’, beste miniserie voor ‘Chernobyl’ en awards voor de beste acteur (Brian Cox voor ‘Succession’) en beste mannelijke bijrol (Stellan Skarsgård voor ‘Chernobyl’).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud