in memoriam

Oprichter Burning Man overleden

Larry Harvey richtte het kunstenfestival op in 1986, dat ondertussen jaarlijks 70.000 man lokt naar de woestijn van Nevada.

Larry Harvey is zaterdag op 70-jarige leeftijd overleden in San Francisco. De oprichter van de wereldberoemde Burning Man-festivals kwam een beroerte die hij kreeg op 4 april, niet meer te boven.

'Larry zou de eerste zijn geweest om te zeggen dat dit geen einde is, maar het begin van een nieuw hoofdstuk en dat we allemaal kunnen bepalen hoe het nu verder gaat', reageert de directrice van het festival, dat als sinds 1986 wordt georganiseerd.

De eerste Burning Man vond plaats op het strand van San Francisco. Harvey wilde 'een man in de fik steken', waarop een drie meter hoog houten figuur werd gebouwd en in brand gezet. Na een paar jaar verbood San Francisco het festival, dat zich toen verplaatste naar de woestijn van Nevada.

Daar groeide het uit tot een jaarlijkse bijeenkomst van zo'n 70.000 mensen, die een week lang feesten en zich aan kunstobjecten en performances laven. Op het einde van het festival worden traditioneel nog steeds grote houten constructies in brand gestoken.

Oprichter Harvey gold bij de organisatie niet langer als CEO, maar als CPO: Chief Philosophical Officer. 

Dit jaar vindt het festival plaats van 26 augustus tot 3 september.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud